Määrät mielen mukaan mutta vaikka näin:
-Yksi suurehko kurkku
-neljä-viisi keskikokoista tomaattia
-Neljä suolakurkkua ( herkkumaa tai ahvenanmaa ovat tarpeeksi kiinteitä)
-Yksi isohko kiinankaali tai pari pienempää.
-Yksi Balkan makkara tai vastaava määrä grillattua kanaa tai vaikka lauantaita, balkan antaa makua parhaiten
-pari desiä jotain pastaa (makaronia)
kaikki muut pilkotaan sopiviksi paloiksi ja laitetaan isoon kulhoon sitämukaa, mutta makaroni kiehautetaan al dentea kypsemmäksi,
lisää keittoveteen yksi lihaliemikuutio keitettäessä tai sitten ruokaöljyä ja suolaa. Keittämisen jälkeen makaronit huuhdellaan viileiksi
lävikössä kylmässä vedessä ja lisätään kulhoon.
Kastike: ota vaikka kerttakäyttökuppi (tai läpinäkyvä lasi)
ja lisää siiihen 1dl ruokaöljyä, puserra keskivahvaa sinappia sekaan 5cm raita, loraus ketsuppia,
kaksi korkillista etikkaa, peitä sekoituksen pinta selkeällä (3-4 mm) kerroksella grillausmaustetta ja samalla määrällä sitruunapippuria.
Oman maun mukaan chiliä joko kastikkeena tai jauheena. Sekoita voimakkaasti koko soosi tasaiseksi ja kaada salaatin päälle,
tämän jälkeen laitat salaatin jääkaappiin olemaan ja maustumaan tunniksi.
Ennen nauttimista pöyhäise salaattia ottimilla ja lisää tarvittessa hieman sitruunapippuroa päälle.